
Super User
افتتاح سالن غذاخوری بخش طنابگیران بندر امام خمینی(ره)
انجام عملیات نگهداری و تعمیرات داک یارد بندر امام خمینی (ره)
افزایش ورود و خروج کشتی ها در بندر امیرآباد
دچار فقر مديريتی در حوزه دريا و بنادر هستيم
مديرعامل شركت هدايت كشتی خليج فارس؛
دچار فقر مديريتی در حوزه دريا و بنادر هستيم
مدیرعامل هدایت کشتی با اشاره به فقر مدیریتی و عدم وجود قانون مشخص کار برای نیروهای دریایی، برخی از تغییرات تکنولوژی در حوزه دریا تا سال ۲۰۳۰ را بیان کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات دریایی هدایت کشتی خلیج فارس وبه نقل از روزنامه اقتصاد سرآمد، حسين صاحبی، مديرعامل شركت هدايت كشتی خليج فارس، يكی از انديشههای مستقلی بود كه در دومین رویداد فناوری و کارآفرینی دریایی (MTS)، مسائل مهمی از جمله فقر مديريت در حوزه دريایی كشور، كمبود نيروی انسانی در بندر و دريا و مسأله مهم تربيت نسل مديران فردا را عنوان کرد.
فقر مديريت دريايی
صاحبی در این رویداد با بیان اینکه دچار فقر مديريتی در حوزه دريا و بنادر هستيم، اظهار کرد: در وضعیت فقر مدیریتی، چند گزينه بارز از جمله كمبود دانش علمی، كمبود تجربه عملی و كمبود شهامت در تصميمگيری وجود دارد؛ و از همه مهمتر وضعيت «اجتناب آرام» كه در بين مديران دولتی به وفور ديده میشود، باعث از دست رفتن زمان و فرصتها شده تا تصميم درست در زمان مناسب رخ ندهد. با توجه به اين كه حوزه دريايی ما به شدت دولتیگراست، اين معضلات اثر مستقيم و مخرب بر فرايند پيشرفت و توسعه دريايی ايران دارد.
وی «آمارسازی و آماربازی» را يكي ديگر از مصائبی دانست كه از ناحيه دولتیها به حوزه دریا وارد شدهاست و افزود: بازی با آمار و نشان دادن قدرت كاری خود از يك سو، تخريب مديران قبلی و متهم كردن آنها به ضعف و سوءمديريت از سوی دیگر، به دلیل فقر مديريت است.
صاحبی همچنین واقعه «واپسگرایی» را ناشی از فقر مديريت برشمرد و گفت: واپسگرايی مديران به خصوص مديران دولتی باعث شده كه همواره به مقایسه رشد و پیشرفت خود با گذشته و دولتهای قبلی بپردازند. برخی نیز سازمان خود را با رژيم گذشته مقايسه کرده و نتيجه میگيرند كه از مديريت بهتری برخوردار هستند. آنها در اين تحليل و آماربازیها تطبيق زمانی، مكانی و بودجهای را نمیبینند و صرفاً رشد كمی را ملاک بهبود خود میدانند. این درحالیست که هر وقت آثار فعاليت و رشد يک مدير به دور از آماربازی در سطح خرد و كلان مشخص باشد و دیگران آن را حس کنند، فقر مديريت جای خود را به ثروت و غنای مديريت خواهد داد.
مدیرعامل شرکت هدایت کشتی ضمن اشاره به عدم وجود یک قانون مشخص کار برای نیروی دریایی شناورهای زیر ۵۰۰ تن، خاطرنشان کرد: متأسفانه بخش زیادی از وقت ما درگیر مسائل پرسنلی شده که ربطی به تحریمها ندارد. هیچ کس حقوق قانونی خود را نمیداند و با وجود پرداخت مبالغ زیاد، نیروی کار با نارضایتی روی شناورها حاضر میشوند.
نگاه به آينده
صاحبی ضمن بیان اینکه با فكر حفظ وضع موجود در غم امروز گير كردهایم، افزود: مدیران ما علاقهای به مباحث رو به جلو و مسائل آينده نداشته و با تمایل به حفظ كرسی رياست، به ضرب و زور بودجه بيشتر به پيشروی نسبت به مديران گذشته میپردازند. با نداشتن برنامه مشخص پژوهشی آيندهنگر برای هماهنگی با تغييرات بزرگ دنيا، در آينده بيشتر از امروز پسرفت کرده و مسائل امروز ما در فردا معضل، بحران و فاجعه تغییرات در تکنولوژی هدایت کشتیها تا سال ۲۰۳۰
وی در ادامه، برخی از پیشبینیهای انجام شده طی تحقیقات جهانی در حوزه فناوری دریا تا سال ۲۰۳۰ را برشمرد و گفت: تا سال ۲۰۳۰ سازههای فراساحلی ۲ برابر خواهد شد؛ این درحالیست که علیرغم رشد خوب ما در حوزه سازههای دریایی در دهه ۷۰، طی ۱۰ سال گذشته افت کردیم.
وی افزود: طبق پیشبینیها، با ۱۰۰ برابر شدن توربینهای بادی، یک رونق شدید در زمینه استفاده از نیروی برق توربینهای بادی در دریا شکل میگیرد که به دنبال آن، زمینه کار نیروی جوان ما نیز در این حوزه ایجاد خواهد شد؛ اما متأسفه هیچ اقدامی در این زمینه نشده است. همچنین ۵۰ درصد نفت مورد استفاده در دنیا از سازه های فراساحلی استخراج خواهد شد و ۵۰ درصد مردم دنیا در مناطق ساحلی زندگی خواهند کرد. این در حالیست که در سالهای پس از انقلاب و جنگ تحمیلی، خرمشهر و آبادان علیرغم تأمین بیشترین ثروت کشور، جزو نقاط محروم ایران هستند.
صاحبی ضمن اشاره به اینکه در مورد شیلات ما اتفاق خاصی رخ ندادهاست، گفت: افزایش ۳۰ درصدی اسیدی شدن آب اقیانوسها، افزایش ۲۵ درصدی دیاکسیدکربن در اقیانوسها و تأمین ۱۶ درصد پروتیین جهان توسط صید ماهی، استفاده بیشتر از اقیانوسها در ساخت دارو، استفاده از مواد پیشرفته و تولید انرژی از منابع غیرفسیلی، از دیگر پیشبینیها در حوزه دریا است.
وی ادامه داد: تا سال ۲۰۳۰ حوزه سنسورهای دیجیتالی در کشتیرانی و کشتی سازی، باعث کنترل از راه دور کشتیها و هدایت و مدیریت آن ها از ساحل خواهد شد و شاهد افزایش ساید کشتیها خواهیم بود. همچنین تأمین نیروی محرکه کشتیها از سلولهای نوری و خورشیدی، میتواند زمینه کاری برای جوانان باشد. استفاده از سولار و نیروی باد برای نیروی محرکه کشتیها نیز از جمله اتفاقات بزرگی است که باعث تعطیلی بسیاری از کسب و کارهای امروزه میشود. اگر ما نیز هم نوا با این اتفاقات نباشیم توانایی تبادل و معاشرت اقتصادی با دنیا را از دست خواهیم داد.
کمبود نیروی انسانی در بندر و دریا
مدیرعامل شرکت هدایت کشتی، فقر نیروی منابع انسانی در حوزه دریایی را از بزرگترین چالشهای هدایت کشتی دانست و خاطرنشان کرد: کمبود ۴۶۰۰ نیروی دریایی برای شناورهای زیر ۳۰۰۰ تن، آمار بالایی است که دلیل آن، ناتوانی ما در جذب جوانان و نخبگان به دریا است. اکنون دچار فقر مدیریتی چه در حوزه دریا و چه در بنادر هستیم و نسل مدیریت کنونی هیچ جایگزینی ندارد. یکی از رسالتهای تک تک ما، فراهم سازی زمینه بورسیه تحصیلی برای علاقهمندان است تا با تأمین آینده کاری آنها، به کشور بازگشته و خدمت کنند.
اربعین حسینی
با سلام و احترام
ضمن قبولی طاعات و عبادات شما، ایام اربعین حسینی را خدمت شما همکاران گرامی و عاشقان این مکتب تسلیت عرض می نماییم.
اطلاعیه (سود سهام)
با سلام و احترام
به استحضار می رساند پیرو اطلاعیه قبلی امور سهام درخصوص پرداخت مرحله ای سود سهام و حسب دستور هیات مدیره محترم ،
امروز سشنبه مورخ 1402/06/14 مرحله دوم واریز سود سهام مربوط به مابقی سهامداران( بازنشستگان محترم) شرکت خدمات دریایی هدایت کشتی خلیج فارس واریز گردید.
اطلاعیه(سهام)
با سلام و احترام
به استحضار سهامداران محترم میرساند از تاریخ 13 شهریور ماه لغایت 21 شهریور صرفاً با شماره تماس 26291336-021 ، داخلی 333 سرکار خانم خردمند تماس حاصل فرمایید.
با تشکر
مدیریت امور سهام
نصرتی
کریدور شمال-جنوب با ترویج کارآفرینی دریایی تقویت میشود
کریدور شمال-جنوب با ترویج کارآفرینی دریایی تقویت میشود
همچنین در این رویداد مجید علینازی معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه تجارت دریایی عامل رشد و توسعه هر کشوری است، تصریح کرد: کشورهایی که به آبهای آزاد دریا و ساحل دسترسی دارند جزو کشورهای توسعه یافته هستند.
وی ایران را قلب تپنده در میان کشورهای منطقه دانست و افزود: با وجود کریدور شمال-جنوب و موضوع ترانزیت شرایط بسیار متفاوتی برای کشور رقم خورده است و فرصتهای بسیاری ایجاد شده است که با ترویج کارآفرینی دریایی و تقویت بخش فنّاوری دریایی در کشور میتوانیم این فرصتها را تقویت کنیم.
علینازی ادامه داد: بایستی در این مسیر با تقویت بخش فنّاوری و هوشمندسازی بنادر و ترویج فنّاوریهای جدید در راستای قوانین آینده IMO گام برداریم؛ بنابراین بایستی با بیشترین توان از تمامی پتانسیلها و ظرفیتهای خود در جهت اقتصاد دریا محور بهره ببریم و پیوندی محکم میان نخبگان، طراحان و اندیشمندان حوزه دریایی و صنایع ایجاد کنیم.
وی با اشاره به تحولات شگفت فنّاورانه در جهان از سال ۲۰۲۰ میلادی به این سو، خاطر نشان کرد: فنّاوری در عصر حاضر امری غیرقابل چشم پوشی است؛ لاجرم اگر در این مسیر قرار گرفتیم به ساحلی امن و آرام خواهیم رسید و اگر غفلت کنیم محکوم به فنا خواهیم بود.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، افزود: اگر توجه و به کارگیری فنّاوریهای روز به تعویق بیفتد فرصتها را از دست خواهیم داد.
صاحبی در دومین رویداد صنایع دریایی با رویکرد کارآفرینی و جذب نخبگان مطرح کرد؛
دچار فقر مدیریتی و نیروی کار در بنادر و دریا هستیم/ نسل مدیران فعلی جایگزینی ندارند/ انتقاد از عدم قانون مشخص کار برای شاغلین شناورهای زیر ۵۰۰ تن
مدیرعامل شرکت هدایت کشتی عدم وجود یک قانون مشخص کار برای نیروی دریایی شناورهای زیر ۵۰۰ تن را یکی از چالشهای پیشرو دانست و افزود: متاسفانه دچار فقر مدیریتی در در حوزه دریا و بنادر هستیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت هدایت کشتی خلیج فارس، در حاشیه دومین رویداد فناوری و کارآفرینی حسین صاحبی مدیرعامل شرکت هدایت کشتی خلیج فارس اظهار کرد: امیدواریم علاوه بر آشنایی با دستاورد دیگر شرکتها، مشکلات مختلف ناشی از کمکاریها در این حوزه نیز مطرح شود تا در ماههای آینده حل شود.
وی عدم وجود یک قانون مشخص کار برای نیروی دریایی شناورهای زیر ۵۰۰ تن را یکی از مشکلات هدایت کشتی عنوان کرد و افزود: متاسفانه بخش زیادی از وقت ما درگیر مسائل پرسنلی شده است که ربطی به تحریمها ندارد. هیچکس حقوق قانونی خود را نمیداند و با وجود پرداخت مبالغ زیاد، نیروی کار با نارضایتی روی شناورها حاضر میشوند.
در حوزه صنعت دریا تا سال ۲۰۳۰ چه میشود؟
مدیرعامل شرکت هدایت کشتی در ادامه، برخی از پیشبینیهای انجام شده طی تحقیقات جهانی در حوزه فناوری دریا تا سال ۲۰۳۰ را برشمرد و گفت: تا سال ۲۰۳۰ سازههای فراساحلی ۲ برابر خواهد شد؛ این در حالیست که علیرغم رشد خوب ما در حوزه سازههای دریایی در دهه ۷۰، طی ۱۰ سال گذشته افت کردیم.
وی افزود: طبق پیشبینیها، با ۱۰۰ برابر شدن توربینهای بادی، یک رونق شدید در زمینه استفاده از نیروی برق توربینهای بادی در دریا شکل میگیرد که به دنبال آن، زمینه کار نیروی جوان ما نیز در این حوزه ایجاد خواهد شد؛ اما متأسفه هیچ اقدامی در این زمینه نشده است. همچنین ۵۰ درصد نفت مورد استفاده در دنیا از سازه های فراساحلی استخراج خواهد شد و ۵۰ درصد مردم دنیا در مناطق ساحلی زندگی خواهند کرد. این در حالیست که در سالهای پس از انقلاب و جنگ تحمیلی، خرمشهر و آبادان علیرغم اینکه بیشترین ثروت کشور را تولید میکنند،جزو نقاط محروم ایران هستند.
صاحبی ضمن اشاره به اینکه در مورد شیلات ما اتفاق خاصی رخ نداده گفت: افزایش ۳۰ درصدی اسیدی شدن آب اقیانوسها، افزایش ۲۵ درصدی دیاکسیدکربن در اقیانوسها و تأمین ۱۶ درصد پروتیین جهان توسط صید ماهی، استفاده بیشتر از اقیانوسها در ساخت دارو، استفاده از مواد پیشرفته و تولید انرژی از منابع غیرفسیلی، از دیگر پیشبینیها در حوزه دریا است.
وی ادامه داد: تا سال ۲۰۳۰ حوزه سنسورهای دیجیتالی در کشتیرانی و کشتی سازی، باعث کنترل از راه دور کشتیها و هدایت و مدیریت آنها از ساحل خواهد شد و شاهد افزایش ساید کشتیها خواهیم بود. همچنین تأمین نیروی محرکه کشتیها از سلولهای نوری و خورشیدی، میتواند زمینه کاری برای جوانان باشد. استفاده از سولار و نیروی باد برای نیروی محرکه کشتیها نیز از جمله اتفاقات بزرگی است که باعث تعطیلی بسیاری از کسب و کارهای امروزه میشود. اگر ما نیز هم نوا با این اتفاقات نباشیم توانایی تبادل و معاشرت اقتصادی با دنیا را از دست خواهیم داد.
مدیرعامل شرکت هدایت کشتی، فقر نیروی منابع انسانی در حوزه دریایی را از بزرگترین چالشهای هدایت کشتی دانست و خاطرنشان کرد: کمبود ۴۶۰۰ نیروی دریایی برای شناورهای زیر ۳۰۰۰ تن، آمار بالایی است که دلیل آن، ناتوانی ما در جذب جوانان و نخبگان به دریا است. اکنون دچار فقر مدیریتی چه در حوزه دریا و چه در بنادر هستیم و نسل مدیریت کنونی هیچ جایگزینی ندارد. یکی از رسالتهای تک تک ما، فراهم سازی زمینه بورسیه تحصیلی برای علاقهمندان است تا با تأمین آینده کاری آنها، به کشور بازگشته و خدمت کنند.
کارآفرینان بزرگ از صفر شروع کردند
صاحبی در پایان چند خصوصیت از شخصیت کارافرینان را برای جوانان برشمرد و اظهار کرد: کارآفرینان انسانهای متعهد، مسئولیتپذیر، سرسخت و با پشتکار فراوان هستند و با ایمان به کار خود، با اولین مشکل کار را رها نمیکنند و بر خواسته خود پافشاری دارند. آنها چه در برخورد زیردست و چه بالادست انعطاف پذیرند.
وی ادامه داد: کارآفرینان روحیه استقلال طلب دارند؛ خواهان تمام منافع مادی برای خود هستند و حاضر به کارمندی در یک مجموعه نمیشوند. این روحیه باید در همه تقویت شود تا کسب و کارهای کوچک در حوزههای نیاز کشور شکل بگیرد.
صاحبی ضمن همدردی در گرفتاری و مشکلات کشور گفت: سرگذشت شروع کار اکثر کارافرینان بزرگ در دنیا، با امکانات صفر و در زیرزمین بوده است؛ ولی آنها ریسک پذیر بوده و سخت راضی میشوند. مشکلات را به بیرون از خود ارجاع نمیدهند و دلیل موفق نشدنان را در درون خود جست و جو میکنند.
در دومین رویداد فناوری و کارآفرینی صنعت دریایی کشور مطرح شد؛
کمبود ۵هزار دریانورد با معرفی ظرفیتهای دریایی برطرف میشود/ لزوم مرتفع سازی چالشهای حقوق و دستمزدی برای فعالان دریایی
دومین رویداد فناوری و کارآفرینی دریایی به همت آکادمی دریایی سیراف، با حمایت شرکت هدایت کشتی و با هدف کارآفرینی و جذب نیروی کار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت هدایت کشتی خلیج فارس، نشست خبری دومین رویداد فناوری و کارآفرینی دریایی، صبح سهشنبه 31 مرداد ماه 1402 برگزار شد.
در این نشست حسن ضیایی، مدیرعامل هلدینگ سیراف و دبیر اجرایی رویداد گفت: این رویداد با حمایت مستقیم سازمان بنادر و دریانوردی و شورای عالی صنایع دریایی و با حمایت مالی شرکت هدایت کشتی، 5 و 6 شهریور ماه در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
وی با بیان این که خوشبختانه رویداد موازی با این همایش نداریم، تأکید کرد: علیرغم اینکه اغلب رویدادهای کشور رنگ و بوی تجاری دارند، این رویداد با هدف غیر تجاری، ارتقاء و تبادل دانش ذینفعان، کارآفرینی، دانشجویان و فعالان این حوزه را مدنظر قرار داده است.
ضیایی با اشاره به ظرفیتهای سواحل و دریاهای کشور افزود: این ظرفیتها متأسفانه در جهت رشد اقتصاد کشور به جریان نیفتاده است و مردم ما از مزیت اقتصاد دریا بهره لازم را نبردهاند.
دبیر اجرایی دومین رویداد فناوری و کارآفرینی دریایی اظهار کرد: نمایندگانی از کشورهای عراق و اسپانیا به این رویداد دعوت شدهاند و سازمان بنادر و شورای عالی صنایع دریایی هم همکاری خوبی با برگزارکنندگان داشتند؛ اما متاسفانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این رویداد حمایت نکرد.
وی ادامه داد: تمام شرکت کنندگان این رویداد میتوانند در 12 کارگاه به صورت رایگان شرکت کنند.علاوهبراین 40 نفر از نخبگان دانشگاهی نیز با حمایتهای صورت گرفته، امکان شرکت در ورک شاپها را به دست آوردهاند.
رویکرد اشتباه در اسناد کلان توسعه دریایی
سید محمدرضا قادری رئیس هیات مدیره شرکت هدایت کشتی، در این نشست ضمن تأکید بر ضرورت حمایت از اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: دریا محل مشارکت، همفکری و همکاری در سطح منطقه، بینالملل و حتی محدوده نزدیک بنادر است. سیاست گذاریهای کلان کشور نیز در این حوزه، باید به دور از رقابت و مشارکت محور باشد. این درحالیست که چشم انداز توسعه دریایی کشور با تیتر «مرجع بی بدیل منطقه»، نگاه مثبتی نیست و از آن معنای مشارکت حاصل نمیشود.
وی ادامه داد: بین کشورهای منطقه، تعداد کنوانسیون هایی که ایران ملزم به اجرای آن شده بیشتر از سایرین است؛ که این خود نیاز به مشارکت و همکاری در صنایع دریایی و اعمال قوانین و مقررات در این حوزه دارد.
قادری در رابطه با کارآفرینی در حوزه دریایی گفت: فعالیتهای دریایی در بحث نیروی انسانی، با کمبود ۵ هزار دریانورد مواجه است. این کمبود باید با معرفی ظرفیتهای درآمدزایی مشاغل دریایی، بازار کار و گرهگشایی از مشکلات این مشاغل برطرف شود تا جوانان ترغیب شده و جذب این بخش شوند.
فشار غیر اصولی به شرکتهای دریایی برای استفاده از تولید داخلی
حسین صاحبی، مدیرعامل شرکت هدایت کشتی نیز در این نشست از برگزاری دومین رویداد فناوری و کارآفرینی دریایی ابراز خرسندی کرد و رسالت مهم این رویداد را آشنایی با دیگر شرکتهای پیشتاز در حوزه دریانوردی عنوان کرد و تأکید کرد: چالشهای شرکتهای فعال در صنایع دریایی، در این رویداد باید مطرح شده و مورد بررسی قرار بگیرد، تا با تشکیل کارگروه، برای این چالشها راهکارهایی با ظرفیتهای داخل کشور تعریف شود.
صاحبی، با بیان این که دریا فرصتهای فراوانی برای درآمدزایی در حوزه کسب وکارهای نوین دارد، گفت: چالشهای قانونی در حوزه حقوق و دستمزد فعالان دریایی وجود دارد که مانع جذابیت مشاغل مربوط به دریا شده که باید برطرف شود. مرجع قانونی و مشخصی برای تعیین حق کارگر و کارفرما در این حوزه مشخص نشده و حتی نمایندگان نیروی کار هم پاسخگو نیستند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، نوسازی ناوگان و تجهیزات دریایی به موانعی دچار شدهاست. برای مثال الزام و فشار به ما فعالان صنایع دریایی برای تأمین ناوگان و تجهیزات از صنایع داخل کشور به عنوان شرط دریافت تسهیلات، یکی از این موانع است. این الزام موجب میشود که نتوانیم در مواردی که تولید داخل توان پاسخگویی به نیاز ما را ندارد، قیمت آن رقابتی نیست و کیفیت لازم را ندارد، برای تأمین نیاز خود از محل واردات، تسهیلات دریافت کنیم. شناورهای موجود حتی کفاف نیازهای داخلی را نمیدهند. مراودات و استانداردهای بانکی برای ما سد راه میشود و یک محدودیت برای پیشرفت کارهای خصوصی در این حوزه و توسعه ناوگان است.
مدیرعامل شرکت هدایت کشتی، با بیان اینکه حوزه دریایی میتواند بسیار امیدوارکننده برای نیروهای جوان باشد، اظهار کرد: در حوزه خدمات پزشکی یا خدمات عمومی به شناورهایی که در لنگرگاه هستند، هیچ شرکتی با هدف تأمین مایحتاج کشتی ها نداریم؛ که در این حوزه جای کار بسیار زیاد است.
شایان ذکر است بخشهای مهم دومین رویداد فناوری و کارآفرینی دریایی شامل سخنرانی، ورک شاپهای تخصصی، نمایشگاه، کلوپ مدیران دریایی، نشست رو در رو صاحبان صنایع و شرکتهای فناور و معرفی استارت آپ های حوزه دریایی است.