شعب
منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) با وسعت ۱۱۰۴۴ هکتار در شمال غربی خلیج فارس و درانتهای آبراه خور موسی قراردارد. این آبراه با متوسط عمق۲۰متر، عرض۲۵۰متر وطول ۴۲ مایل دریایی بستری آرام و مطمئن برای تردد انواع کشتیهای اقیانوس پیمای تجاری و نفتکش را از مسیر خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و اقیانوس هند به اقصی نقاط جهان فراهم نموده است.
با توجه به مزایای منحصر به فرد این بندر از جمله، نزدیکی به ۷۰درصداز مراکز مهم صنعتی و جمعیتی کشور، همجواری با منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرامام، نزدیکی به منطقه آزادتجاری اروند، قرارگرفتن در مسیر کریدور بینالمللی حمل و نقل شمال- جنوب (INSTC) وکریدور بینالمللی حمل و نقل شرق – غرب ، قرارگرفتن در کوتاه ترین و مطمئن ترین مسیر زمینی حمل کالا از کشورهای عراق،ترکیه،حوزه قفقاز و آسیای میانه به کشورهای جنوب شرق آسیا، این بندر را به یکی از مهمترین مراکز تجاری ایران و منطقه تبدیل کرده است
بندر امام خمینی بعد از بندر شهید رجایی بزرگترین بندر تجاری ایران است که راه آهن سراسری آن را به پایتخت پیوند میدهد و سالانه سی میلیون تن کالا را پذیرش میکند. از این رو از بزرگترین و مهمترین پایانه تجارتی دریایی کشور است.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 45 نفر راهنما و 19 فروند شناور اعم از یدک کش، قایق راهنمابر و بارج، خدمات راهنمایی و یدک کشی را در بندر امام خمینی(ره)، ارائه می نماید.
آدرس شعبه: بندر امام خمینی، اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، پشت ساختمان توحید
تلفن: 52283617-061 فکس: 52282869-061
منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است و باداشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر معروف بین المللی تقریبا نیمی از تجارت ایران را بر عهده دارد.
منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در مرکز کریدور ترانزیتی جنوب به شمال قرار دارد که یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بین المللی در دنیاست. این کریدور اقیانوس هند و خلیج فارس را از طریق ایران به دریای خزر و سپس از طریق روسیه به سن پترزبورگ و شمال اروپا متصل می کند.
موقعیت ممتاز جغرافیایی، دسترسی به آبهای آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به شبکه بین المللی راه آهن و جاده ابریشم، برخورداری از تجهیزات و امکانات مدرن، نزدیکی به مناطق آزاد کیش و قشم و بنادر حوزه خلیج فارس این مجتمع بندری را به پایگاه راهبردی و منحصر به فرد تبدیل نموده است.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 37 نفر راهنما و 17 فروند شناور اعم از یدک کش و قایق راهنمابر، خدمات راهنمایی و یدک کشی را در کلیه بنادر استان هرمزگان، ارائه می نماید.
آدرس شعبه: بندر عباس ، بندر شهید رجایی ، ساختمان امور دریایی ، طبقه همکف
تلفکس: 33524631- 076
بندر بوشهر شبه جزیرهای در بخش مرکزی استان بوشهر است که از سمت شمال، غرب و جنوب به خلیج فارس محدود شدهاست، این بندر در ارتفاع ۱۸ متری از سطح دریا و در منطقه ساحلی خلیج فارس واقع شده و آبوهوای نیمه بیابانی گرم دارد.
استان بوشهر با مساحتی در حدود ۲۳ هزار و ۱۶۷ کیلومتر مربع و دارا بودن ۹۳۷ کیلومتر نوار ساحلی با خلیج فارس دارای بنادر کوچک و بزرگ بسیاری است که مهمترین و بزرگترین آنها در زمینه حمل کالاهای تجاری، بندر بوشهر است که دارای پذیرش ۸ میلیون تن کالا می باشد و توانایی خدماتی مانند فله، کانتینر، عمومی، مواد نفتی، نگهداری و پردازش کالا، محصولات سردخانه ای و مسافری را دارد.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 17 نفر راهنما و 10 فروند شناور اعم از یدک کش، قایق راهنمابر و بارج، خدمات راهنمایی و یدک کشی را در بندر بوشهر، ارائه می نماید.
آدرس شعبه: بوشهر ، خیابان انقلاب ، خیابان آیت الله بلادی ، پلاک 34
تلفن : 3-33334271-077
بندر عسلویه
این منطقه در شرق استان بوشهر در حاشیه خلیج فارس در ۳۰۰ کیلومتری شرق بندر بوشهر و در ۴۲۰ کیلومتری غرب بندر لنگه و در ۵۷۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع است (همجواری استان بوشهر با استانها: از شمال به فارس، از شرق به هرمزگان و از غرب به خوزستان کهگیلویه و بویراحمد و حدود ۱۰۰ کیلومتر با حوزه گاز پارس جنوبی که در میان خلیج فارس واقع شده (دنباله حوزه گنبد شمالی قطرفاصله دارد.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 15 نفر راهنما و 11 فروند شناور اعم از یدک کش، قایق راهنمابر و بارج، خدمات راهنمایی و یدک کشی را در بندر عسلویه، ارائه می نماید.
در منتهی الیه جنوب غربی جلگه خوزستان از زیر ساخت های مناسب بازرگانی برای مبادلات کالا برخوردار است.
استقرار بندر خرمشهردر کنار رود اروند، این بندر را به عنوان مسیر اصلی و پایانه مناسب برای سه کشور ایران، عراق و کویت در مبادلات تجاری معرفی می نماید.
بندر خرمشهر یکی از بنادرکانتینری کشور در خلیج فارس به شمار رفته و به دلیل همجواری با کشور عراق، یک منطقه استراتژیک از نظر تجاری و سیاسی محسوب می شود که با قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند و نزدیکی به پالایشگاه آبادان و صنایع فولاد خوزستان فرصت مناسبی جهت سرمایه گذاری فراهم کرده است.
خرمشهر بهجهت واقعشدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژهای برخوردار است. این شهر در انتهاییترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته و اسکلههای آن در کرانههای رودخانه اروندرود جای گرفته است.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 14 نفر راهنما و 1 فروند قایق راهنمابر خدمات راهنمایی را در بندر خرمشهر، ارائه می نماید.
آدرس شعبه: خرمشهر، خیابان فردوسی، نرسیده به گمرک ، ابتدا خیابان کیومرث ، پلاک 94
تلفکس:6- 3513765
منطقه ویژه اقتصادى بندر امیر آباد در شرق استان مازندران و فاصله ۵۱ کیلومتری شهرستان ساری قرار دارد. این منطقه ویژه اقتصادى با دارا بودن اراضى وسیع پشتیبانى به مساحت ۱۰۶۰ هکتار ( قابل افزایش تا ۲۱۲۰ هکتار )، قرار گرفتن در مسیر کریدور بینالمللی ترانزیت شمال - جنوب و بهره مندى از موقعیت خاص و استثنایی نقش مهمى را در ابعاد ملى و منطقه اى به عهده گرفته است.
با عنایت به اهمیت استراتژیکی دریای مازندران و وجود بازارهاى عظیم اطراف آن همراه با پتانسیلهاى اقتصادى و تجارى فراوان مانند استخراج و سواپ منابع انرژى، حمل و نقل، ارتباطات و ترانزیت کالا توسعه این مجتمع عظیم بندری مورد توجه ویژه قرار گرفته و انتظار می رود با اجرای طرح توسعه در سالهای آینده جایگاه شایسته ای را به ویژه با فعالتر شدن کریدور شمال - جنوب و افزایش سرمایه گذاری در اراضی پشتیبانی در عرصه تجارت بینالمللى ایفا نماید. این بندر می تواند خدمات غله، کالای عمومی، نفتی، رورو، کانتینری، نگهداری و پردازش کالا برای صاحبان کالا و بخش های دولتی به ارائه خدمت بپردازد.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 13 نفر راهنما و 7 فروند شناور اعم از یدک کش و قایق راهنمابر ، خدمات راهنمایی و یدک کشی را در بنادر امیرآباد و نکاء، ارائه می نماید.
آدرس شعبه: بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد
تلفکس: 34623729-011
یکی از بنادر فعال در بین کشورهای حاشیه دریای خزر می باشد و به دلیل واقع شدن در مسیر ترانزیتی کریدور شمال- جنوب از اهمیت بالایی برخوردار است.
این بندر مشمول قوانین و مقررات مناطق آزاد تجاری- صنعتی بوده و شرایط مناسبی را برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم می نماید. زیر ساخت های مناسب، وجود انبارهای چند منظوره و ترمینال متنوع و برخورداری از مدرن ترین تجهیزات تخلیه و بارگیری، امکان ارائه خدمات متنوعی را به مشتریان فراهم کرده است و همچنین بهرهمندی از سیستم ترافیکی دریایی، بندر انزلی را از سایر بنادر همسایه در حوزه دریای خزر متمایز ساخته است.
این بندر با ورود خط ریلی به داخل محوطه های بندری و اتصال بندر انزلی به شبکه بزرگراهی کشور وراه آهن جمهوری اسلامی ایران، نقش مهمی در صنعت حمل ونقل دریایی کشور ایفا خواهد کرد.
مساحت محوطه های این بندر در حدود یک میلیون متر مربع است و دارای ظرفیت اسمی ۱۱ میلیون تن می باشد.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 12 نفر راهنما و 8 فروند شناور اعم از یدک کش و قایق راهنمابر ، خدمات راهنمایی و یدک کشی را در بنادر انزلی و آستارا، ارائه می نماید.
آدرس شعبه : بندر انزلی ، میدان گمرک ، درب شماره یک ، اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان
تلفکس : 44459759-013
یکی از مهمترین بنادر اقتصادی و تجاری ایران است که سالانه حجم زیادی کالا از طریق این بندر مبادله میشود. این بندر نزدیکترین بندر به تهران است و مجهز به خطوط هوایی است. فاصله این بندر تا تهران ۲۰۰ کیلومتر است.
بندر نوشهر با بیش از ۷۰ سال تجربه با ورود نخستین کشتی تجاری حامل قطعات و ماشین آلات کارخانه ذوب آهن کرج راه اندازی گردید. بندر نوشهر با مساحت ۴۵ هکتار و دارا بودن اسکله های تجاری و خدماتی و تجهیزات مناسب خشکی و دریایی و با عمق ۵/۵ متر، سالانه به طور متوسط پذیرای ۵۰۰ فروند کشتی از کشورهای حوزه دریای خزر می باشد. با توجه به بازسازی و توسعه اسکله های این بندر در آینده نزدیک به عمق ۵/۶ متر دست خواهد یافت که این امر امکان ورود کشتی هایی با ظرفیت بالاتر را فراهم می کند. در عرصه تجارت جهانی همواره نقش انکار ناپذیری در اقتصاد حمل و نقل کشور ایفا کرده است. و درحال حاضر سالیانه بطور متوسط حدود ۵۰۰ فروند کشتی در این بندر تردد میکنند. این بندر بعنوان نزدیکترین بندر تجاری کشور به پایتخت (۲۰۰ کیلومتر) از طریق چهار مسیر کندوان، هراز، فیروز کوه و جاده رشت - قزوین به مراکز مهم تجاری، صنعتی کشور دسترسی دارد.
این بندر توانایی ارائه خدمات به انواع کالا اعم از عمومی، کانتینری، فله، مواد نفتی، کالای عمومی لنج ها، آب رسانی به شناورها و نگهداری و پردازش کالا را دارد و امکان بهره مندی تجار و سرمایه گذاران بخش خصوصی از مزایا و تسهیلات ناشی از قانون مناطق ویژه اقتصادی فراهم گردید.
در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 6 نفر راهنما و 5 فروند شناور اعم از یدک کش و قایق راهنمابر ، خدمات راهنمایی و یدک کشی را در بنادر نوشهر و فریدونکنار، ارائه می نماید.
آدرس شعبه: مازندران، نوشهر، فردوسی شمالی، اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران
تلفن: 52338075-011 تلفکس: 52358203-011
بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی، که نزدیکترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است و سازندگی و سرمایهگذاری فراوانی در آن صورت میگیرد، این بندر یکی از مهمترین چهارراههای کریدور شمال- جنوب بازرگانی جهانی است. بندر چابهار در بخش شمالی دریای عمان به دلیل بهره مندی از موقعیت استراتژیک جهت ترانشیپ و ترانزیت کالاهای بنادر حوزه خلیج فارس و افغانستان و آسیای میانه نقش ویژه ای می تواند ایفا نماید. موقعیت استراتژیک این بندر و قرار گرفتن آن در محور توسعه شرق کشور، باعث شده است تا سازمان بنادر و دریانوردی تدوین و اجرای طرح جامع توسعه آن را در قالب برنامه میان مدت در دستورکار قراردهد. این بندر توانایی خدمات انواع کالا اعم از عمومی، کانتینری، فله، مواد نفتی، کالای عمومی لنج ها، آب رسانی به شناورها و نگهداری و پردازش کالا را دارد. در حال حاضر شرکت هدایت کشتی خلیج فارس با داشتن 3 نفر راهنما و 1 فروند قایق راهنمابر خدمات راهنمایی را در استان سیستان و بلوچستان، ارائه می نماید. آدرس شعبه: چابهار، انتهای خیابان شهید ریگی ، اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، ساختمان دفتر نمایندگی کارگزاران دریایی بندری (قرنطینه سابق) تلفن : 35321930-054 فکس : 35321932-054
|
![]() |